Фізична підготовленість студенток вищих навчальних закладів - Наталія Яківна Захожа; Володимир Васильович Захожий; Олександр Олександрович Малімон; Олена Анатоліївна Іщук; Андрій Павлович Гаврилюк (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
Для підтримання оптимальних фізичних і психічних якостей студентів необхідна постійна рухова активність, що, насамперед, впливає на обмінні процеси в організмі. Фізичне виховання сприяє збереженню здоров'я, підвищує стійкість організму до несприятливих факторів навколишнього середовища, збільшує резервні сили організму, що дає змогу легше виконувати значні фізичні та психічні навантаження. Усе це в підсумку сприяє хорошому фізичному стану, продовженню життя. Підвищення вимог до рівня фізичної підготовленості студентів змушує педагогів до пошуку шляхів удосконалення навчального процесу з фізичного виховання. Досліджено рівень розвитку основних фізичних якостей студенток, визначено зміст фізичного виховання з використанням різноманітних фізичних вправ для покращення їхньої фізичної підготовленості, рекомендовано самостійні заняття, які ефек-тивно вдосконалюють швидкісні здібності, силову підготовку, гнучкість, загальну витривалість, координаційну здібність.