بررسی رابطه‌ی بین قدرت عضلات اکستنسور ران، زانو و تنه با تعادل در پسران 13تا 15 سال - حمید جعفرنژادگرو; علی‌اصغر نورسته (Sport Sciences Research Institute, 2014)
تعادل نیاز به تعامل پیچیده سیستمهای دهلیزی، بینایی و حسی پیکری دارد. هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه‌ی قدرت عضلات اکستنسور زانو و تنه با تعادل بود. 297 نفر از دانشآموزان مقطع راهنمایی استان گیلان توسط نمونهگیری خوشهای برای این مطالعه انتخاب شدند. ازآزمون تعادل ستاره برای ارزیابی تعادل و دینامومتر برای قدرت عضلات اکستنسور زانو و تنه استفاده شد. برای ارزیابی فرضیههای پژوهش از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند‌متغیره استفاده شد. سطح معناداریT برابر 05/0 در نظر گرفته‌شد. نتایج پژوهش همبستگی معناداری را بین قدرت هر سه گروه عضلات اکستنسور زانو، تنه  و ران با تعادل نشان داد. با توجه به نتایج تحقیق به‌نظر می‌رسد عضلات اکستانسور تنه و زانو از عوامل مؤثر در اجرای آزمون تعادلی ستاره هستند.