Особливості застосування дистанційного навчання під час викладання спортивно-педагогічних дисциплін - Петро Ігорович Ладика; Галина Анатоліївна Шандригось; Віктор Іванович Шандригось (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2015)
У статті порушено актуальну проблему застосування дистанційного навчання (ДН) під час викладання спортивно-педагогічних дисциплін (СПД). Мета статті - визначити особливості використання методів ДН під час викладання СПД. Завдання - вивчити стан застосування технологій ДН на сучасному етапі розвитку освіти; визначити особливості використання засобів ДН під час викладання СПД. Визначенно напрями використання технологій ДН та проблеми, які потрібно розв'язати для ефективного застосування цих технологій при викладанні СПД. У результаті дослідження виявлено, що сучасний рівень розвитку інфор-маційних технологій дає змогу перейти на якісно іншу форму - дистанційну освіту, а також використовувати засоби ДН під час викладання СПД. Застосування технологій ДН при викладанні СПД повинно відбуватись у двох напрямах: при засвоєнні теоретичного розділу навчальної програми з дисципліни з використанням як тра-диційних засобів навчання, так і засобів ІКТ; при засвоєнні практичного розділу, проте в процесі практичної діяльності студента зі СПД значення технологій ДН знижується до мінімуму. Для повноцінного використання засобів ДН потрібно розв'язати низку проблем.