ASPECTE CLINICE ŞI TERAPEUTICE ÎN MALFORMAŢIILE CARDIACE DUCTO-DEPENDENTE (PARTEA A II-A) - Alina-Costina Luca; Andreea-Simona Holoc; Mirabela Subotnicu; Constantin Iordache (Amaltea Medical Publishing House, 2015)
Malformaţiile congenitale de cord cu circulaţie pulmonară ducto-dependentă sunt cardiopatii cu manifestări severe neonatale şi degradare hemodinamică rapid progresivă. Simptomatologia evidentă de la naştere necesită un diagnostic corespunzător şi management terapeutic precoce prin menţinerea permeabilităţii canalului arterial.