ГЕНЕЗА МЕТАМОВНИХ ПРОЯВІВ У ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ - Svitlana Demianenko (Vasyl Stefanyk Precarpathian National University, 2017)
У статті викладено та обґрунтовано особливості перших проявів метамови удітей молодшого та середнього дошкільного віку. На основі теоретичного аналізу наукових джерел встановлено особливості метамовного розвитку дітей та істотні ознаки мовних одиниць як орієнтири, за якими в дослідженні виявляли специфіку конструювання дитиною власної мовної системи. Наведені природні металінгвістичні рефлексиви і когніції дітей, які є підґрунттям для подальшого справжнього осмислення власної мови і її об'єктивування. Ключові слова: метамова, діти дошкільного віку, метамовний розвиток, істотніознаки, мовна система, звук, слово, об'єктивація, рефлексія.