Визначення функціонального стану студентів із різним фізичним навантаженням - Олександр Іванович Плиска (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
Прогресування гіподинамії в суспільстві стає все більшою проблемою здоров'я громадян, особливо студентів (як найбільш уразливої групи) розвинутих країн. Це зумовило й мету роботи - дослідження функціонального стану студентів із різним фізичним навантаженням. За допомогою велоергометрії дослідили функціональний стан студентів 3-го курсу з різним фізичним навантаженням. Установлено, що студенти з попереднім зниженим фізичним навантаженням у всіх випадках, а студенти спортсмени-спринтери не завжди в змозі виконати розраховане для них фізичне навантаження залежно від віку, маси тіла та зросту. Студенти зі звичайним фізичним навантаженням виконали, а студенти-стаєри навіть перивиконали розраховані норми. Рекомедується всім студентам перед початком навчання проводити індивідуальне дослідження їхнього функціонального стану.