شناسایی عوامل کاربست یافته‌های پژوهشهای آموزشی در استان خوزستان: ارایه یک الگو - سید جلال هاشمی; غلامحسین عبادی (Shahid Chamran University of Ahvaz, 2007)
پژوهش حاضر به شناسایی عوامل کاربست یافته‌های پژوهشهای آموزشی در استان خوزستان می‌پردازد. به همین منظور 200 نفر از بین کارکنان دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد و بالاتر و دارندگان مدرک تحصیلی کارشناسی آشنا با روشهای پژوهش در استان با استفاده از روش نمونه‌گیری چند مرحله‌ایی تصادفی به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. با رعایت شرایط انجام تحلیل عوامل، دو عامل از پرسشنامه محقق ساخته شامل عامل مدیریت و برنامه‌ریزی پژوهش با 30 ماده و عامل تعامل تصمیم‌گیرندگان و پژوهشگران با 28 ماده شناسایی گردید؛ که 017/43 درصد از واریانس عوامل مؤثر بر کاربست یافته‌های پژوهشی را تبیین می‌کنند. نتایج نشان می‌دهند که به منظور کاربست یافته‌های پژوهشی باید توجهات کافی به مراحل پیش، حین و پس از اجرای پژوهش مبذول گردد و پیشاپیش چشم‌اندازی از یافته‌های پژوهش و کاربرد آنها برای مخاطبان و تصمیم‌گیران ترسیم گردد. در این پژوهش با توجه به عوامل استخراجی، مدل یا الگوی کاربست یافته‌های پژوهشی ارائه و عناصر موجود در آن تبیین گردیده است. طراحی و پیشنهاد این الگو، یافته کاربردی مهمی ارزیابی می‌شود.