بررسی کارایی واحدهای تحقیقاتی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در اجرای پایان‌نامه‌های دانشجوئی مشترک با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری - مهرنوش میرزایی بافتی; سیما ساور سفلی; مسعود فهرستی ثانی; صفت الله رحمانی اندبیلی; پریسا کرباسی; آرمان بخشی جهرمی (Institute for Research and Planning in Higher Education, 2023)
هدف: در این تحقیق سعی شده است که برای اولین بار در کشور کارایی پژوهشی واحدهای تحقیقاتی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی دراجرای پایان‌نامه‌های دانشجویی مشترک با وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد.روش پژوهش: برای تعیین کارایی واحدهای تحقیقاتی در اجرای  پایان‌نامه‌های دانشجویی از تحلیل پوششی داده‌ها استفاده شد.یافته‌ها: با توجه به نتایج تحقیق میزان کارایی اجرای پایان‌نامه‌های دانشجویی دکترا و ارشد در تولید مقالات علمی، یافته‌های قابل ترویج و دستاوردهای قابل تجاری در واحدهای تحقیقاتی کشور عدد مطلوبی برآورد شده است. بیش از 50 درصد واحدهای تحقیقاتی 100 درصد کارایی در اجرای پایان‌نامه‌های دکتری و حدود 42 درصد واحدها نیز 100 درصد کارایی در اجرای پایان‌نامه‌های ارشد دارند.نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج الگوسازی و فرهنگ سازی بین اعضای هیات علمی و مدیران سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به گونه ای انجام گیرد که تعداد مشاوره یا راهنمایی پایان نامه برای آنان یا واحدهای تحقیقاتی در اولویت نباشد بلکه در راستای کارایی بیشتر و افزایش کیفیت، بروندادهای تحقیقات در اولویت این مراکز و اعضای هیات علمی قرار گیرد.