CONSIDERAȚII GENERALE PRIVIND PREDAREA NOȚIUNILOR DE PRIM AJUTOR ÎN ȘCOALĂ - Mariana MARINESCU; Mihai BOTEA (Moldova State University, 2018)
În această lucrare am încercat să realizăm o radiografie a predării cunoștințelor de prim ajutor în școală. Şcoala, prin autoritatea morală pe care o are, poate aduce o contribuţie substanţială în transmiterea acestor cunoştinţe de educaţie pentru sănătatea elevilor şi are abilitatea şi capacitatea de a cuprinde şi de a se adresa, în timp, unui procent ridicat de populaţie. În lucrare sunt  prezentate rezultatele unui chestionar, pe un  eșantion de profesori de biologie, privind predarea noțiunilor de prim ajutor. GENERAL CONSIDERATIONS ON TEACHING PRIMARY AID IN SCHOOL In this paper I tried to make a scanning of first aid knowledge teaching in school. The school, through the moral autority it has, can bring a substantial contribution in transmitting this health education knowledge to pupils, and has the ability and capacity  of adressing to a high proportion of population, in time. In the paper there are presented the results of a questionnaire applied to a sample of biology teachers, regarding the teaching of first aid notions.