Una excursió per muntanyes i valls : Gerdhard Ertl i la química de superfícies - Jaume Casabó; Joan Aliberas Maymí (Universitat Autònoma de Barcelona, 2008)
El Nobel de Química del 2007 va premiar el treball de Gerdhard Ertl sobre química de superfícies. S'exposen alguns dels seus resultats i com van ser possibles, així com la seva aplicació en catàlisis heterogènies de processos importants.