Основні напрями та принципи оздоровчої фізичної культури - Наталія Павлова; О. Зендик (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2017)
Стаття присвячена оздоровчій фізичній культурі як основному засобу покращення стану здоров'я та працездатності людини. Принцип оздоровчої спрямованості зобов'язує спеціалістів фізичної культури і спорту так організувати процес фізичного виховання, щоб він виконував і профілактичну, і розвивальну функцію.