بررسی نقش و مکانیسم احتمالی عوامل تغذیه‌ای بر نسبت جنسیتی جنین - علی اصغر رشیدی; رضا محبتی; فاطمه تارا; مجید غیور مبرهن (Mashhad University of Medical Sciences, 2016)
مقدمه: بروز بیماری‌های خاص ژنتیکی که در جنس خاص تظاهر می‌کند و همچنین تغییرات نسبت جنسیتی در برخی کشورها، علاقه به مقوله تعیین جنسیت را افزایش داده است. روش‌های متفاوتی برای تعیین جنسیت وجود دارد که در این بین رژیم غذایی با توجه به عدم نیاز به تجهیزات خاص، سهولت، در دسترس و ارزان بودن آن، مورد توجه قرار گرفته است. مطالعه حاضر با هدف بررسی اینکه چه عوامل تغذیه ای می توانند بر نسبت جنسیتی تأثیرگذار باشند و مکانیسم احتمالی تأثیرگذاری آنها بر نسبت جنسیتی چیست انجام شد. روش کار: جهت جستجو مقالات مرتبط با عوامل مختلف تأثیرگذار بر نسبت جنسیتی، واژه‌های BMI، Blood Glucose، Calcium، Calories، Diet، Estrogen، fatty Acids، Female Sex، Hormones،Follicle Stimulating Hormone، Luteal Hormone، Magnesium، Omega3،Sex Selection and Sodium، Sex Ratio، Progesterone، Potassium، Omega6 در پایگاه‌های داده  PubmedوGoogle Scholar بدون محدود کردن زمان و با واژگان کلیدی فوق جستجو شد و نتایج مهم‌ترین آن‌ها در مطالعه مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها: در برخی مطالعات از وضعیت بدنی، نوع و میزان انرژی رژیم غذایی مادر، میزان گلوکز خون، نوع اسیدهای چرب استفاده شده در رژیم غذایی و رژیم‌های غذایی منحصر به فرد به عنوان عوامل مؤثر بر نسبت جنسیتی ذکر شده است. نتیجه‌گیری: مکانیسم اثرگذاری عوامل تغذیه‌ای بر نسبت جنسیتی به طور دقیق مشخص نیست. با این حال از آنجایی که در مقالات، از برخی عوامل تغذیه ای مؤثر بر نسبت جنسیتی، به عنوان عوامل مؤثر بر سطوح هورمون‌های جنسی نیز یاد شده است، بنابراین ممکن است یکی از مکانیسم‌های اثر عوامل تغذیه‌ای بر نسبت جنسیتی، از طریق اثر آنها بر هورمون‌های جنسی باشد.