تحلیل اثر سرمایه‌گذاری دولت بر اشتغال دانش‌آموختگان کارشناسی‌ارشد رشتة تربیت‌بدنی دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی - لیلا قربانی قهفرخی; ابوالفضل فراهانی (Sport Sciences Research Institute, 2020)
به‌یقین، نیروی انسانی مهم‌ترین سرمایة یک کشور محسوب می‏شود و استفادة درست از این سرمایه در یک سیستم منسجم ضروری است. هدف از انجام پژوهش حاضر، تحلیل اثر سرمایه‌گذاری دولت بر اشتغال دانش‌آموختگان کارشناسی‌ارشد رشتة تربیت‌بدنی دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی بود. روش انجام این پژوهش توصیفی- تحلیلی بود و همة دانش‌آموختگان کارشناسی‌ارشد تربیت‌بدنی در همة گرایش‌ها که در سال‌های 1385 تا 1390 از دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی دانش‌آموخته شدند، جامعة پژوهشی مطالعة حاضر را تشکیل دادند. حجم جامعة پژوهش 7500 نفر برآورد شد که برای بر آورد حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده شد که برآورد حجم نمونه 360 نفر درنظر گرفته شد. نمونه‌گیری به‌صورت طبقه‌ای خوشه‌ای و به‌صورت تصادفی انجام شد. برای جمع‌آوری اطلاعات از پرسش‌نامة پژوهشگرساخته بهره گرفته شد. روایی محتوایی پرسش‌نامه به تأیید اساتید گروه تربیت‌بدنی، مدیریت، اقتصاد، جامعه‌شناسی و علوم اجتماعی رسید. برای بررسی روایی سازة پرسش‌نامه، از روش تحلیل عاملیاکتشافی استفاده شد که روایی ساختاری قابل‌قبولی نشان داده شد( بار عاملی برابر با 748/0). میزان پایایی پرسش‌نامه برابر با 97/0 (آلفای کرونباخ) گزارش شد. برای تجزیه‌وتحلیل آماری از نرم‌افزارهای اس.پی.اس.اس. نسخة 20 و لیزرل استفاده شد. به‌طورکلی، از دیدگاه دانش‌آموختگان دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی، مهم‌ترین عوامل سرمایه‌گذاری دولتی مؤثر در اشتغال دانش‌آموختگان کارشناسی‌ارشد رشتة تربیت‌بدنی مشخص شدند. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که دربین هفت عامل سرمایه‌گذاری دولت درمورد اشتغال، عامل حمایت کافی از سرمایه‌گذاری‌های خصوصی در بخش تربیت‌بدنی دربین دانش‌آموختگان دو گروه دانشگاه دارای بیشترین ضریب همبستگی است (دانشگاه دولتی با ضریب همبستگی برابر با 819/0 و دانشگاه غیردولتی با ضریب همبستگی برابر با 801/0). به‌طورکلی، نقش سرمایه‌گذاری دولت به‌عنوان متولی اصلی ایجاد اشتغال از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.