Роль і місце іноземних мов в реалізації освітньо-професійних програм підготовки магістрів у США - Наталя Гут (Pavlo Tychyna Uman State Pedagogical University, 2013)
У статті розглянуто вимоги до рівня володіння іноземною мовою для зарахування до магістратури в США, здійснено спробу з'ясувати роль іноземних мов у реалізації освітньо-професійних програм підготовки магістрів, описано процедуру складання екзамену на знання іноземних мов для магістрів гуманітарного профілю. В статье охарактеризованы требования к знанию иностранных языков для зачисления в магистратуру США, осуществлено попытку определить роль иностранных языков в реализации образовательно-профессиональных программ подготовки магистров, описано процедуру прохождения экзамена на знание иностранных языков для магистров гуманитарного профиля. The article deals with the foreign languages main requirements for master courses in the USA and makes the attempt to define the role of foreign languages for realizing master's degree educational and professional training programs. The peculiarities of foreign language proficiency examination for Master of Art degree are described.