Laboratori virtual d'ensenyament-aprenentatge: solució numèrica de les equacions de conservació mitjançant volums finits aplicades a superfícies esteses - Cintia Casado Merino; Emanuele Schiavi; José Antonio Calles (Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa, Universitat de València, 2014)
En este treball es presenta el disseny d'un Laboratori virtual d'ensenyament-aprenentatge per a la resolució d'un problema model de Transferència de la Calor en la matèria d'Enginyeria Tèrmica del II curs del Grau d'Enginyer de Tecnologies Industrials de la Universidad Rey Juan Carlos de Madrid. En l'àmbit de la Dinàmica de Fluids Computacional i per mitjà de l'ús del programari de simulació d'Ansys Fluent s'introduïx l'alumne al disseny, modelatge del sistema, resolució, anàlisi i validació del model. El resultat d'esta experiència d'aprenentatge és no sols la mera resolució del problema, inabordable amb mètodes didàctics tradicionals, sinó el desenvolupament de la combinació de destreses, habilitats i coneixements necessaris per a l'adquisició d'algunes de les competències generals i específiques de l'Enginyeria Tèrmica.