بررسی نگرش دانشجویان دختر نسبت به نوع پوشش و ارتباط آن با اعتقادات دینی در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد - Seyyed Yahya Kazemi; Ali Hasanpour-Dehkord; Amir Gholi Jafari (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2021)
سابقه و هدف: دين بخش مهمي از فرهنگ و مهم‌ترين عامل مؤثر در رفتار و كنش افراد است. امروزه با پدیدۀ جهانی‌شدن، رشد فناوری و عقلانیت، شيوۀ تفکر بشر نسبت به دنيا، دين و ارزش‌هاي مربوط به آنها متحول شده و عقلانيت زمينه را براي تفاوت ديدگاه‌های مختلف فراهم کرده است. حجاب از احکام ضروری دین است که در ادیان الهی دیگر ازجمله آیین زرتشت، یهود و مسیحیت نیز با تفاوت‌هایی وجود دارد. در دنیای غرب و شرق حجاب چالش‌های زیادی ایجاد کرده است که موافقان و مخالفان متعددی دارد. ازاین‌رو، این پژوهش با هدف بررسی نگرش دانشجویان دختر نسبت به نوع پوشش و ارتباط آن با اعتقادات دینی در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در سال 1398 اجرا شده است. روش کار: پژوهش حاضر توصیفی-تحلیلی از نوع مقطعی و جامعۀ آماری آن دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد است. در این مطالعه 360 نفر از دانشجویان دانشکده‌های مختلف دانشگاه به‌روش تصادفی ساده انتخاب و با استفاده از پرسش‌نامه‌های نگرش به نوع پوشش دانشجویان، سنجش اعتقادات دینی و ویژگی‌های جمعیت‌شناختی بررسی شدند. به‌منظور تجزیه‌وتحلیل اطلاعات از آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد. در این پژوهش همۀ موارد اخلاقی رعایت شده است و مؤلفان مقاله تضاد منافعی گزارش نکرده‌اند. یافته‌ها: نتایج نشان داد که از 360 دانشجوی شرکت‌کننده در پژوهش، 313 نفر مجرد و 47 نفر متأهل بودند. علاوه‌براین، میانگین و انحراف معیار مشارکت دینی دانشجویان 72/0±49/3، پایبندی به اعتقادات 74/0±8۹/3، رعایت مسائل شرعی 86/0±16/4 و اعتقادات دینی کل 58/0±85/3 بوده است. همچنین بین رعایت مسائل شرعی و وضعیت پوشش دانشجویان با افزایش نیم‌سال‌‌های تحصیلی (05/0P<) و بین نگرش به نوع پوشش و سطح اعتقادات دینی دانشجویان دختر با نوع رشتۀ تحصیلی آنان همبستگی معنی‌دار وجود داشت (05/0P<). نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌ها می‌توان گفت که دانشگاه علاوه بر ارتقای سطح علمی دانشجویان نقش خود را نیز به‌عنوان نهادی علمی، فرهنگی و اجتماعی با تکیه بر اعتقادات و رفتار دینی مسئولان و استادان به‌خوبی ایفا کرده است.