Регуляція зовнішнього дихання людини як біомеханічна основа підвищення рівня фізіологічних резервів кардіореспіраторної діяльності - Богдан Мицкан; Сергій Попель; Роман Файчак (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
У статті показано роль довільної затримки дихання на формування системного структурно-функціонального сліду адаптації, який є основою для підвищення фізіологічних резервів кардіореспіраторної діяльності.