CASE STUDY ON CARDIAC FREQUENCY DURING THE PHYSICAL EDUCATION CLASS OF THE 5TH GRADE. ASPECTS RELATING TO THE PREPARATION OF THE BODY FOR EFFORT AND SELECTIVE INFLUENCING OF THE LOCOMOTOR APPARATUS - Cosmin PRODEA; George SUCIU (Cluj University Press, 2016)
The paper underlines the results of cardiac frequency recordings taken during a physical education class at 5th grade level, aspects relating to the preparation of the body for effort (stage 2) and the selective influencing of the locomotor apparatus (stage 3) throughout the course of ten lessons with various themes and goals, on a number of four 11 years old, male gender subjects. After recording and processing the data with the aid of materials indispensable for such a study, namely Polar M400 watches and H7 belts, we have performed their interpretation on the average cardiac frequency both at the beginning as well as in the end of stages 2 and 3 in order to observe the dynamics of the effort recorded during this part of the lesson and to see whether it is an ascending one towards the fundamental part of the physical and sports education class. Studiu de caz privind frecvența cardiacă în cadrul lecției de educație fizică și sportivă la clasa a V-a: aspecte cu privire la pregătirea organismului pentru efort și influențarea selectivă a aparatului locomotor. Lucrarea subliniează rezultatele înregistrării frecvenței cardiace în cadrul lecției de educație fizică și sportivă la nivel de clasa a V-a, aspecte cu privire la pregătirea organismului pentru efort (veriga 2) și influențarea selectivă a aparatului locomotor (veriga 3) pe decursul a zece lecții cu teme și obiective diferite, având un număr de patru subiecți de sex masculin și vârsta de 11 ani. După înregistrarea și prelucrarea datelor cu ajutorul materialelor indispensabile unui astfel de studiu precum ceasuri Polar M400 și centuri H7, am facut interpretarea acestora pe media frecvenței cardiace atât la începutul cât și la finalul verigilor 2 și 3 pentru a observa dinamica efortului care se înregistrează pe această parte a lecției și dacă este una ascendentă spre partea fundamentală a lecției de educație fizică și sportivă.  Cuvinte-cheie: dinamica efortului, frecvența cardiacă, lecția de educație fizică și sportivă, ceas Polar M400, centură H7