بررسی میزان استفاده، آشنایی و رضایت دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران از پایگاه‏های اطلاعات علمی و عوامل مرتبط با آن - عارف ریاحی; علی اصغر رضوی; علی محمد رمضانپور (Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 2019)
پایگاه‏های اطلاعات علمی از معتبرترین منابع اطلاعاتی در جوامع دانشگاهی به حساب آورده می‏شوند و می‏تواند در پیشبرد اهداف مختلف دانشجویان نقش تعیین کننده‏ای داشته باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان استفاده، آشنایی و رضایت دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران از پایگاه‏های اطلاعات علمی و شناسایی دلایل، موانع و منابع مورد استفاده دانشجویان از این پایگاه‏ها صورت گرفته است. پژوهش حاضر کاربردی و به روش پیمایشی و در سال تحصیلی 96_1395 انجام شده است. پرسشنامه محقق ساخته در 6 بخش تدوین و روایی و پایایی آن مورد تأیید قرار گرفته است، میان 238 نفر از دانشجویان کارشناسی ارشد، دکتری، دکتری حرفه‏ای و دکتری تخصص دانشگاه علوم پزشکی مازندران توزیع شده است. یافته‏ها نشان داد که دانشجویان با هدف انجام فعالیت‏های بالینی (با میانگین 27/4) به استفاده از پایگاه‏های اطلاعات علمی روی آورده‏اند. همچنین بیشترین میزان آشنایی دانشجویان با پایگاه اطلاعاتی آی‏اس‏آی (با میانگین 43/4) بوده و از پایگاه پابمد بیش از سایر پایگاه‏ها استفاده نموده‏اند (با میانگین 30/4). همچنین بیشترین میزان رضایت آن‌ها از پایگاه آی‏اس‏آی بوده (28/4) و "ناآشنایی با زبان انگلیسی" (26/4) را مهم‏ترین مانع در جهت استفاده از پایگاه‏های اطلاعات علمی دانشگاه بیان داشته‏اند. می‏توان بیان داشت که میزان استفاده، آشنایی و رضایت دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران از پایگاه‏های اطلاعات علمی دانشگاه بیش از حد متوسط و نزدیک به زیاد بوده است.دانشگاه علوم پزشکی مازندران می‌تواند با برنامه‌ریزی مناسب و با از میان برداشتن چالش‌های پیش روی، شرایط را برای استفاده مطلوب‌تر دانشجویان از پایگاه‌های اطلاعاتی فراهم نموده و موجبات رشد و توسعه علمی آن‌ها را پدید آورد.