پیامدهای مادری و جنینی بارداری دوقلویی با یک جنین زنده و طبیعی همراه با یک جزء مولار: مرور سیستماتیک و متاآنالیز - فرناز صحاف; مرتضی قوجازاده; شمسی عباسعلیزاده; آینور طهماسبی (Mashhad University of Medical Sciences, 2014)
مقدمه: بارداری مولار همراه با یک جنین زنده، رخداد نادری محسوب نمی شود و میزان بقای جنین زنده همراه مول متغیر است و بستگی به عوارض جزء مولی دارد. بارداری مولی برای مادر عوارضی نظیر پره اکلامپسی، خونریزی، اختلالات تیروئیدی و بیماری تروفوبلاستیک پا برجای بارداری به همراه دارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی پیامدهای مادری و جنینی بارداری مولار همراه با یک جنین زنده انجام شد تا تصمیم گیری در مورد ختم بارداری با وجود یک جنین زنده و قابل رشد یا ادامه آن با قبول عوارض احتمالی را در آینده تسهیل نماید. روش کار: برای دستیابی به مقالات، تمامی مقالات انتشار یافته در این مورد در سال های 1980 تا 2012 با استفاده از جستجوی نظام مند از پایگاه های اطلاعاتی : Embase ، IranMedex، Google scholar،PubMed ، MedLine، Magiran، SID، science Direct، IranDoc و MedLib جستجو و استخراج شد و پس از ارزیابی، در نهایت داده های 29 مقاله توسط نرم افزار آماری CMA2 مورد آنالیز آماری قرار گرفت. یافته ها: نتایج آنالیز آماری داده ها نشان داد که در حاملگی های دوقلویی با یک جنین زنده و یک جزء مولی، تولد جنین زنده با میزان بروز 204/0 از بیماری تروفوبلاستیک پابرجای بارداری با میزان وقوع 186/0 بیشتر است. میزان وقوع عارضه خونریزی 258/0 و پره اکلامپسی 211/0 بود. نتیجه گیری: در این مطالعه میزان تولد جنین زنده، بیشتر از بیماری تروفوبلاستیک پا برجای بارداری بود. بیشترین عارضه خونریزی بود و پس از خونریزی، پره اکلامپسی بیشترین شیوع را داشت.