ABORDAREA TEORETICĂ A STILULUI DE ÎNVĂȚARE - USM ADMIN (Moldova State University, 2024)
Este remarcat faptul că fiecare elev preferă diferite stiluri de învățare sau tehnici de învățare. Elevii preferă să învețe în diferite moduri: unora le place să studieze singuri, să acționeze în grup, altora să stea liniștiți deoparte și să-i observe pe ceilalți, iar alții preferă să facă câte puțin din fiecare. În debutul copiilor în procesul de educație formală (școala), așteptările din partea acestora și a părinților lor sunt mari. Unul din factorii care influențează randamentul școlar este reprezentat de stilul de învățare preferat de elev. Stilul de învățare este o manieră proprie fiecărui elev de a învăța. Când îți cunoști foarte bine stilul de învățare, adaptarea se face mai ușor, învățarea devine mai eficientă și mai plăcută, sarcinile fiind ușor de realizat. Cuvinte-cheie: elevi, stil de învățare, dezvoltare personală, cadru didactic. DOI: https://doi.org/10.59295/sum5(175)2024_10