ЕМОЦІЙНО-ВОЛЬОВІ ОСОБЛИВОСТІ ДОШКІЛЬНИКІВ ІЗ ДИСЛАЛІЄЮ - І. Сулятицький; А. Порохнява (Borys Grinchenko Kyiv Metropolitan University, 2021)
У статті здійснено аналіз теоретичних основ та емпіричних взаємозв'язків між емоційно-вольо- вими особливостями й мовним порушенням (дислалією) у дітей дошкільного віку. Узагальнено дослідження емоційно-вольової сфери дошкільників з дислалією та дошкільників, мовлення яких не має відхилень від норми. За результатами емпіричного вивчення на основі встановлених зв'язків між рівнем розвитку емоційно-вольової сфери та порушеннями мовлення у дітей дошкіль- ного віку визначено сприятливі фактори ефективних корекційних прийомів відновлення норма- тивних емоційно-вольових параметрів вікової динаміки у дошкільників.