شناسایی و الویت‌بندی موانع توسعه و پیشرفت فوتبال استان یزد با استفاده از مدل‌های تصمیم گیری چندشاخصه - سید محمد جواد رضوی; کوروش قهرمان تبریزی; حمیدرضا فلاح (Sport Sciences Research Institute, 2016)
هدف از پژوهش حاضر، شناخت و ‌اولویت‌بندی موانع توسعه و پیشرفت ورزش فوتبال استان یزد می‌باشد. روش این پژوهش، کاربردی بوده و به شیوۀ پیمایشی اجرا گردیده است. جامعۀ آماری پژوهش را 68 نفر از مدیران، مربیان و ورزشکاران با‌سابقۀ ورزش فوتبال استان یزد تشکیل دادند. این پژوهش از نوع کاربردی و به شیوه پیمایشی اجرا گردید. ابزار اندازه گیری آزمودنی‌ها پرسشنامه محقق ساخته موانع توسعه و پیشرفت فوتبال استان یزد بود. پس از تایید روایی محتوایی توسط 10 نفر از اساتید مدیریت ورزشی پایایی پرسشنامه پژوهش با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ (82/0=α) بدست آمد. تجزیه و تحلیل داده‌ها در دو سطح توصیفی و استنباطی انجام شد. در این مطالعه، در وهله‌ی اول موانع توسعه و پیشرفت فوتبال استان یزد شناسایی؛ و سپس با استفاده از مدلهای مختلف تصمیم‌گیری چند شاخصه رتبه‌بندی شدند. نتایج رتبه‌بندی حاصل از تکنیک کپلند نشان داد که سه مانع اصلی موانع توسعه و پیشرفت فوتبال استان یزد به‌ترتیب عدم وجود برنامهریزی استراتژیک و عملیاتی مناسب، عدم وجود افراد متخصص در پستهای مدیریتی فوتبال استان یزد و عدم توجه به استعداد‌یابی و تیمهای پایه میباشد. به‌نظر میرسد میتوان با برنامه‌ریزی صحیح، استفاده از افراد مجرب برای استعداد‌یابی و حمایت سازمانهای دولتی از حامیان مالی، در جهت توسعۀ فوتبال در استان یزد گام برداشت.