54 FORMAREA COMPETENŢEI INVESTIGAŢIONALE LA STUDENŢI DIN PERSPECTIVA INTERCONEXIUNII INTRA- ŞI INTERCICLURI ÎN CADRUL UNIVERSITAR - USM ADMIN (Moldova State University, 2016)
În condiţiile economiilor postindustriale, pregătirea specialiştilor înalt calificaţi, cu un nivel avansat de mobilitate, capabili să se acomodeze rapid la tendinţele de schimbare a societăţii, de aplicare largă în procesul de producere a tehno- logiilor noi şi a utilajului performant, devine o prioritate în lista politicilor unui stat contemporan. Societatea necesită specialişti creativi, cu iniţiativă, întreprinzători, capabili să elaboreze noi idei, să propună soluţii netradiţionale la diverse probleme, să se implice în realizarea diferitelor proiecte. De aceea, la momentul actual devine deosebit de importantă implementarea în procesul de formare profesională a activităţii ştiinţifico-investigaţionale şi experimental constructive a studenţilor la toate ciclurile de formare profesională. Cuvinte-cheie: competenţă profesională, competenţă investigaţională, pregătirea ştiinţifică a studenţilor.