برنامه های آموزش مداوم پزشکی: انگیزه ها و موانع حضور - امیرهوشنگ مهرپرور; محمدحسین داوری; مریم بهاء لو; مسعود میرزایی; مهرداد مستغاثی; مرجان چراغی; حسینعلی اسماعیلی (Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 2014)
امروزه آموزش مداوم، برای به روز نگه داشتن اطلاعات ارائه دهندگان خدمات پزشکی امری لازم و ضروری است و همه-ی کشورها برای آموزش مداوم مؤثرتر جهت کاستن هزینه های سیستم بهداشتی درمانی و خطاهای پزشکی برنامه ریزی دقیقی نموده اند. در این راستا توجه به دیدگاه ها و نظرات مشمولان برای برگزاری بهتر این برنامه ها، اهمیت ویژه ای دارد. در این مطالعه دیدگاه پزشکان استان یزد در زمینه ی انگیزه ها و موانع حضور در برنامه های بازآموزی در سال 1390 بررسی شده است. در این مطالعه ی مقطعی_توصیفی از پرسشنامه های محقق ساخته ای که روایی و پایایی آن ها تأیید شد، جهت جمع آوری اطلاعات استفاده شد. نمونه گیری به روش آسان از میان کلیه ی پزشکان عمومی و متخصص شرکت کننده در برنامه های بازآموزی در نیمه ی دوم سال 1390 انجام شد. در این مطالعه، مجموعاً 181 پزشک عمومی و متخصص شرکت کننده در برنامه های آموزش مداوم، پرسشنامه های خود را تکمیل نمودند. میانگین سنی شرکت کنندگان 82/43 سال بود. 57% از ایشان، پزشک عمومی و 43% پزشک متخصص در زمینه های مختلف بودند. اصلی ترین انگیزه ی حضور پزشکان در برنامه ها به ترتیب محل برگزاری برنامه ها (2/71%) و‌ به روز بودن آن ها (58%) و عمده ترین موانع حضور از دیدگاه آن ها به ترتیب عدم نیاز به امتیاز برنامه ها (7/65%) و تاریخ نامناسب برگزاری (8/40%) بود. توجه به انگیزه ها و پیش بینی موانع حضور پزشکان در برنامه ها می تواند در برنامه ریزی های آموزش مداوم مؤثر و گام مهمی در مدیریت ارائه این برنامه ها باشد.