ADAPTAREA SOCIAL-PSIHOLOGICĂ A CADRELOR DIDACTICE STABILE/INSTABILE EMOȚIONAL - USM ADMIN (Moldova State University, 2018)
În articol este efectuată analiza importanței stabilității emoționale în adaptarea social-psihologică a cadrelor didac- tice din învățământul primar. Rezultatele cercetării denotă existența diferențelor semnificative între cele două grupuri de cadre didactice - stabile/instabile emoțional, cele instabile emoțional demonstrând un nivel mai scăzut al adaptării. Ipo- teza, potrivit căreia stabilitatea emoțională contribuie la creșterea nivelului adaptării social-psihologice, a fost confirmată. Cuvinte-cheie: stabilitate emoțională, instabilitate emoțională, cadre didactice, adaptare social-psihologică, trans- formări sociale, adaptabilitate, confort emoțional.