Рівень психічного здоров'я учнів 7−11 класів відповідно до інтелектуальних здібностей - Оксана Михайлюк; Світлана Савчук (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2017)
Визначено рівень інтелектуальних особливостей школярів 7−11 класів. У ході дослідження встановлено достатньо низькі показники обдарованості в учнів 7 класів (хлопці, дівчата), що вимагає поглибленого вивчення психологічних особливостей цієї вікової категорії та певного педагогічного впливу.