بررسی تأثیر مقایسه ای آموزش با پمفلت و مشاوره زنان بر نگرش مردان از وازکتومی در مراجعه کنندگان به مراکز بهداشتی - درمانی همدان - سیده زهرا معصومی; افسانه کرامت; فاطمه شبیری (Mashhad University of Medical Sciences, 2012)
مقدمه: ارتباط بین زوجین و افزایش آگاهی زنان در آموزش مردان و اتخاذ یک روش پیشگیری از بارداری نقش مهمی دارد. در سیستم بهداشتی، آموزش به روش های مختلفی نظیر مشاوره چهره به چهره و یا مستقیم توسط مواد و وسایل آموزشی صورت می گیرد. مطالعه حاضر با هدف بررسی مقایسه ای آموزش زنان با پمفلت و مشاوره و تأثیر آن بر نگرش مردان در انتخاب وازکتومی در مراکز بهداشتی و درمانی شهر همدان انجام شد. روش‌کار: این مطالعه نیمه تجربی در سال 1390 بر روی 90 زن سنین باروری مراجعه کننده به مراکز بهداشتی - درمانی همدان انجام شد. نمونه گیری به شیوه تصادفی انجام شد و زنان در دو گروه تحت آموزش با پمفلت (45 نفر) و مشاوره (45 نفر) قرار گرفتند. قبل و پس از آموزش به زنان میزان نگرش مردان در خصوص وازکتومی سنجیده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 16) و آزمون های آماری تی، تی زوجی و کای دو انجام شد. میزانp کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد. یافته‌ها: آموزش با پمفلت (002/0=p) و مشاوره (000/0=p) به زنان باعث تغییر نگرش مثبت مردان نسبت به وازکتومی شد، ولی تفاوت بین دو نوع آموزش با پمفلت و یا مشاوره در نگرش افراد نسبت به وازکتومی اختلافی نداشت (05/0