Geragogika jako legitimní pedagogická subdisciplína - Petr Staníček (Czech Pedagogical Society, 2017)
Prezentovaný příspěvek vnímá geragogiku jako legitimní pedagogickou subdisciplínu v podmínkách postmoderní společnosti. Vymezuje pojmoslovný aparát věd o člověku v postproduktivním období a rovněž specifika seniorské populace, která je nutno vzít v úvahu při tvorbě geragogických edukativních programů.