DESETLETNA DEKLICA Z AKUTNO VROČINO, LEVKOCITOPENIJO, TROMBOCITOPENIJO IN PATOLOŠKIMI JETRNIMI ENCIMI - Nika Obolnar; Tatjana Avšič − Županc; Miroslav Petrovec; Maja Arnež (The Society for Children with Metabolic Disorders, 2020)
V prispevku prikazujemo primer desetletne deklice z vročino, trombocitopenijo, levkopenijo in patološkimi vrednostmi jetrnih encimov. Povzemamo stopenjsko obrav- navo precej pogostega stanja in glavne diferencialnodia- gnostične možnosti. Pri deklici smo ugotovili šesto otroško bolezen, ki je v njeni starosti neobičajna