РОЗВИТОК ДИЗАЙН-ОСВІТИ У ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ УКРАЇНИ - Valentyna Titarenko (Ternopil Volodymyr Hnatiuk National Pedagogical University, 2016)
Розкрито історичні передумови дизайнерської освіти в Україні. Охарактеризовано дизайн-освіту в Києві, Харкові та Одесі в другій половині ХІХ - першій половині ХХ ст. Показано діяльність основних вищих навчальних закладів, в яких функціонувала дизайн-освіта: Харківського художнього інституту, Львівської політехніки та Львівської академії мистецтв. Визначено головні завдання дизайн-освіти, які полягають у впроваджені в навчальний процес методу проектування, підготовці фахівців. Відзначено, що у різних вузах України вивчають такі галузі дизайн-освіти: графічний дизайн, дизайн стилю та одягу, дизайн інтер'єру.