Розвиток кадрового потенціалу навчальних закладів системи вищої освіти: зарубіжний досвід - Євгенія Чернишова (Pavlo Tychyna Uman State Pedagogical University, 2013)
У статті досліджено світовий досвід розвитку ВНЗ у контексті інноваційного розвитку кадрового потенціалу, вплив зовнішніх і внутрішніх імперативів на його розвиток, реалізацію наукових підходів до означеної проблеми, особливості професійної підготовки персоналу на прикладі розвинутих країн (Японії, США, Німеччини та інших європейських держав) тощо. В статье проедставлен мировой опыт развития ВУЗов в контексте инновационного развития кадрового потенциала, влияния внешних и внутренних факторов на его развитие, реализацию научных подходов к этой проблеме, особенности профессиональной подготовки персонала на примере развитых стран (Японии, США, Германии и других европейских стран). The article deals with the higher educational institutions development through innovation human resources development, internal and external imperatives influence on it, importance of scientific approach application, and some peculiatities of personnel training in developed countries (Japan, the USA, Germany etc).