Individualna doživljanja žensk z motnjami hranjenja (2. del) - Ruža Pandel Mikuš (Nurses and Midwives Association of Slovenia, 2003)
Prispevek obravnava individualna doživljanja žensk z motnjami hranjenja. Avtorica predstavi izvedbo kvalitativne analize vsebine devetih intervjujev deklet, ki so se zdravila na Oddelku za motnje hranjenja v Ljubljani. Zaključku interpretacije ugotovitev kvalitativne analize sledi formuliranje poskusne teorije, povezava ugotovitev s širšo teorijo in metodološka samorefleksija. Ob koncu prispevek nakazuje vrsto rešitev problemov motenj hranjenja pri ženskah.