Dört farklı döner alet sistemi ve k tipi eğe ile prepare edilen süt azı dişlerinde apikal mikrosızıntının in vitro olarak karşılaştırılması - Ali Emre Zeren; Burcu Nihan Çelik; Volkan Arıkan; Merve Akçay; Saziye Sarı (Ankara University, 2012)
Dört farklı döner alet sistemi ve K tipi eğe ile prepare edilen süt azı dişlerinde apikal mikrosızıntının in vitro olarak karşılaştırılması. 90 adet süt azı dişi rastgele olarak, 7 alt ve 7 üst süt azı dişi olmak üzere 14 diş içeren 5 deney grubuna ve 10'ar diş içeren pozitif ve negatif kontrol grubuna ayrıldı. Dişler, 1. Grupta K- tipi el eğesi, 2. Grupta Race, 3. Grupta Protaper, 4. Grupta Hero 642 döner alet sistemi ve 5. Grupta Mtwo ile prepare edildikten sonra Endoflas F.S. ile dolduruldu. Apikal mikrosızıntının belirlenmesinde boya sızıntı testi kullanıldı ve dişler clearing metodu ile incelendi. Alt azı dişlerinde yapılan incelemede, mikrosızıntı değerlerinde istatistiksel açıdan anlamlı bir fark görülmemiştir p>0,05 . Üst azı dişlerinde yapılan değerlendirmede ise, Race grubunda mikrosızıntı miktarı Hero 642 ve Mtwo gruplarına göre anlamlı derecede yüksek bulunmuştur p