Estudi d'una molla oscil·lant - Víctor Ranera (Universitat Autònoma de Barcelona, 2012)
En aquesta activitat pràctica ens proposem estudiar un sistema oscil·lant format per una molla penjada verticalment amb una massa subjectada a l'extrem lliure. Es tracta de treballar empíricament els conceptes estudiats en un curs introductori a la Física com ara 1r de Batxillerat. Emprarem tant sistemes de captació de dades com la mesura directa, la gestió de la informació mitjançant un full de càlcul i el desenvolupament algebraic.