هوش فرهنگی عامل موفقیت سرپرستان ورزشی ایران: نقش تسلط به زبان انگلیسی - لیلا میرواحدی; زهره مشکاتی; سحر فائقی (Islamic Azad university, Isfahan Branch, 2023)
هدف: هدف پژوهش حاضر بررسی عوامل تسلط به زبان انگلیسی به عنوان عامل پیش بینی‌کننده هوش فرهنگی (CQ) سرپرستان ورزشی ایران بود.روش شناسی: در این مطالعه با رویکرد کیفی از روش پدیدارشناسی استفاده شد.12 نفر از سرپرستان ورزشی زن و مرد که حداقل یک دوره ورزشکاران خود را به مسابقات بین المللی اعزام کرده بودند به صورت هدفمند و همگون انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از مصاحبه‌های نیمه ساختاریافته استفاده شد. داده‌ها با روش تحلیل مضمون مورد بررسی قرارگرفتند.یافته‌ها: عوامل تسلط به زبان انگلیسی در قالب 3 مضمون فراگیر "ساختاری"، "فردی" و "محیطی" شناسایی گردید. مضمون فراگیر عوامل ساختاری از مضامین پایه؛ آموزش، ارتباط با واسطه مترجم و تبادل اطلاعات، تدوین گردید. مضمون فراگیر عوامل فردی از مضامین پایه؛ رفتار کلامی، برقراری ارتباط و تعاملات هدفمند، تشکیل شد و مضمون فراگیر عوامل محیطی شامل مضامین پایه؛ تبادل فرهنگ‌ها، رعایت قوانین و آگاهی از قوانین، بود.نتیجه‌گیری: یافته‌ها نشان داد که یکی از مولفه‌های هوش‌فرهنگی، تسلط به زبان انگلیسی است. تسلط به زبان انگلیسی عامل اصلی برقراری ارتباطات موثر در فضاهای بین‌فرهنگی است. پژوهش حاضر اهمیت دادن به موضوع تسلط به زبان انگلیسی در جهت رسیدن به موفقیت‌های بیشتر سرپرستان ورزشی ایران در عرصه‌های بین المللی را پیشنهاد می‌کند.