Czy dziecko niepełnosprawne intelektualnie jest zdolne do przebaczenia? - Jacek J. Błeszyński (Nicolaus Copernicus University in Toruń, 2016)
W artykule podjęto problem świadomości przebaczania u osób niepełnosprawnych intelektualnie. Artykuł powstał w oparciu o badania. W podsumowaniu przedstawiono wnioski dotyczące świadomości rozumienia i używania pojęcia przebaczenie. Stwierdzić możemy, iż samo słowo bazuje na refleksji zdobytej w praktyce.