مقایسه الگوهای عملکرد حرکتی کودکان اوتیسم با عملکرد بالا با همتایان عادی 12 - 7 سال - میناز اسلامدوست نفوتی; مهدی رضایی; زهرا پاشازاده آذری; علیرضا اکبرزاده باغبان (Shahid Beheshti University of Medical Sciences)
مقدمه و اهداف  هدف این مطالعه مقایسه الگوهای عملکرد حرکتی در کودکان اوتیسم با عملکرد بالا با کودکان عادی بود. مواد و روشها این پژوهش یک مطالعه مقایسهای و از نوع مورد- شاهدی است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه کودکان 7 تا 12 ساله مدرسه اوتیسم پیک هنر و کودکان عادی از مدارس ابتدایی استان تهران در سال  1393 میباشد. آزمودنیهای پژوهش شامل 36 کودک 12- 7 ساله گرفتار به اوتیسم با عملکرد بالا از مدرسه پیک هنر بودند که به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. و 36 نفر از کودکان عادی که به شیوه همگن انتخاب شدند. برای جمعآوری دادهها از پرسشنامه‌های کارز و آزمون تبحر حرکتی برونینکس- اوزرتسکی استفاده شد. یافتهها  نتایج تحلیل واریانس چند متغیری مانوا نشان داد که بین دو گروه از کودکان در الگوهای عملکرد حرکتی تفاوت معناداری وجود دارد (01/0>P). میتوان نتیجه گرفت که کودکان عادی نرخ بالاتری از الگوهای عملکرد حرکتی را دارند. نتیجهگیری  این نتیجه اشارات مهمی در زمینه آموزش و افزایش بهداشت روانی کودکان در بر دارد. از سوی دیگر الگوهای عملکرد حرکتی به عنوان یک عامل کلیدی در موفقیت کودکان نقش دارد.