PSYCHO-PEDAGOGICAL CONDITIONS OF INTERCULTURAL STUDENT COMPETENCE DEVELOPMENT - USM ADMIN (Moldova State University, 2019)
CONDIŢII PSIHOPEDAGOGICE ALE DEZVOLTĂRII COMPETENŢEI INTERCULTURALE LA STUDENŢI În articol sunt prezentate unele abordări teoretice şi aspecte praxiologice privind dezvoltarea competenţei intercul- turale şi unele condiţii psihopedagogice ale dezvoltării competenţei interculturale la studenţi viitori ingineri. Cuvinte-cheie: competenţă interculturală, comunitate multiculturală, dialog intercultural, diversitate culturală, pluralism cultural, toleranţă, etică profesională, dezvoltare, socilaizare etc.