بررسی تاثیر بسته مشاوره ای استفاده از زمان بر افزایش زمان اوقات فراغت و رضایت از مدیریت زمان مادران کودکان فلج مغزی - سیده مهتا مرعشی پور; نوید میرزاخانی; مهدی رضایی; زهرا شفیعی; علیرضا اکبرزاده باغبان (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2018)
مقدمه و اهداف امروزه اطلاعات استفاده از زمان شاخص مناسبی برای تعیین کیفیت زندگی هر فرد میباشد. با توجه به شیوع فلج مغزی و نیازهای زیاد این کودکان به مادران خود، در تحقیق حاضر به بررسی تاثیر بسته مشاورهای استفاده از زمان بر افزایش اوقات فراغت و رضایت از مدیریت زمان مادران کودکان فلج مغزی پرداخته شده است. مواد و روش ها در بررسی حاضر از بین مادران مراجعه کننده به کلینیک کیمیا طب شهرستان ورامین 36 مادر که معیار ورود به مطالعه را داشتند، انتخاب شدند و به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. هر دو گروه در جلسه اول پرسشنامه (استفاده از زمان مادران) را تکمیل کردند. سپس گروه مداخله طی یک ماه چهار جلسه مداخله دریافت کرده و در پایان مجددا هر دو گروه پرسشنامه را تکمیل کردند. دادهها در نرمافزار SPSS18 وارد شده و از آزمون کوواریانس و ویل کاکسون استفاده شده است. یافته ها یافته ها نشان داد که آنالیز آماری داده ها تفاوت معناداری را در حیطه زمان اختصاص یافته به اوقات فراغت قبل و بعد از مداخله در هر دو گروه شاهد و مداخله دارد ((P نتیجه گیری به نظر می‌رسد نتابج حاصل از بررسی حاضر نشان داده که بسته مشاورهای بر افزایش زمان اختصاص داده شده به اوقات فراغت تاثیرگذار بوده و همچنین باعث افزایش رضایت از مدیریت زمان در مادران کودکان فلج مغزی شده است.