Сучасні тенденції диференційованого фізичного виховання молодших школярів - Віктор Васильович Слюсарчук (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
Фізичне виховання сьогодні розглядають як один з основних засобів покращення фізичного стану - комплексної характеристики, що відображає стан здоров'я, статуру й конституцію, функціональні можливості, фізичну працездатність і підготовленість учнів. Важливими у розв'язанні цього завдання, крім іншого, є врахування інтересів і побажань учнів щодо певних видів фізичних вправ; виконання вимоги програми про диференційований підхід до учнів і спроможність учителя реалізувати це в практичній діяльності.