کدهای اخلاقی در رسانه‌های جمعی ایران براساس ادراک بازیکنان ‏حرفه‌ای لیگ برتر فوتبال - امین رعیت; نصرالله سجادی; حسین رجبی; مهدی رعیت (Sport Sciences Research Institute, 2020)
هدف از پژوهش حاضر، مشخص‌کردن ادراک بازیکنان حرفه‌ای فوتبال در پیروی از رسانه‌های جمعی ورزش ایران براساس مبنای اخلاقی و روزنامه‌نگاری بود. این پژوهش براساس بازتاب دریافت‌شده از 138 بازیکنان حرفه‌ای فوتبال (با ‌دامنۀ سنی 61ـ31 (55 نفر)‌؛ 30ـ21 (53 نفر)؛ 30ـ21‌ و ‌کمتر از 20 سال (30 نفر)) انجام گرفت که این بازیکنان شاغل در تیم‌های شرکت‌کننده در لیگ برتر ایران هستند. هریک از شرکت‌کنندگان به ارزیابی پنج فاکتور زندگی شخصی، صداقت رسانه‌ها، نحوۀ جمع‌آوری اخبار توسط رسانه‌ها، میزان تحریک و تشویق رسانه‌ها به خشونت و شایعات مربوط به رسانه‌ها پرداختند. از تحلیل واریانس توسط آزمون غیرپارامتریک کروسکال والیس به‌منظور تحلیل داده‌ها استفاده گردید. نتایج نشان می‌دهد که مبانی اخلاق به‌طور متناوب در شایعه، زندگی خصوصی و صداقت اخبار و برخی اوقات در جمع‌آوری اخبار و تحریک خشونت نقض شده‌اند. براساس این نتایج می‌توان گفت که رسانه‌های جمعی ایران با معضلات بارز مبانی اخلاقی درگیر می‌باشند.