THE ROLE OF SOCIAL MEDIA ON SPONSORSHIP ACTIVATION - Mihai Constantin Răzvan BARBU; George Bogdan BURCEA; Dragoş Laurenţiu DIACONESCU; Marius Cătălin POPESCU; Leonardo Daniel PĂSĂRIN; Paula APOSTU (Cluj University Press, 2021)
Globally, sponsorship has grown impressive over the last 30 years, receiving an increased importance in the communication mix of companies. Sport organizations have understood the importance and the role sponsorship it plays for the financial support they need. Sponsorship is the material support of an event, activity or organization by an unaffiliated partner. It is a good way to increase brand awareness, which helps to generate consumer preferences and promote brand loyalty and also improves the brand image. Brands play an important role in the development of companies because they bring a number of benefits to them. The paper "Innovation's impact on sponsorship activation" aims to present a series of theoretical elements of activating sponsorship, as well as the element of innovation in this process, an element represented by the social media presence in our lives and in the last part of the paper is presented a study based on a survey on our topic. REZUMAT. Rolul social-media în activarea sponsorizării. La nivel global, sponsorizarea a crescut impresionant în ultimii 30 de ani, primind o importanță crescută în mixul de comunicare al companiilor. Organizațiile sportive au înțeles importanța și rolul de sponsorizare pe care îl joacă pentru sprijinul financiar de care au nevoie. Sponsorizarea este sprijinul material al unui eveniment, activitate sau organizație de către un partener neafiliat. Este o modalitate bună de a crește gradul de conștientizare a mărcii, care ajută la generarea preferințelor consumatorilor și la promovarea loialității mărcii și, de asemenea, îmbunătățește imaginea mărcii. Mărcile joacă un rol important în dezvoltarea companiilor, deoarece le aduc o serie de beneficii. Lucrarea "Impactul inovației asupra activării sponsorizării" își propune să prezinte o serie de elemente teoretice ale activării sponsorizării, precum și elementul de inovație în acest proces, element reprezentat de prezența social media în viețile noastre și în ultima parte a lucrării este prezentat un studiu bazat pe un sondaj pe tema noastră. Cuvinte cheie: Marcă, Activare Sponsorizare, Rețele Sociale, Sportiv.