MITURILE CĂSNICIEI ÎN RELAȚIILE MARITALE - UN STUDIU EMPIRIC ÎN REPUBLICA MOLDOVA - Cristina DOLINSCHI (Moldova State University, 2018)
În prezentul articol vom analiza miturile căsniciei în cuplurile maritale din Republica Moldova. Miturile din acest studiu se centrează pe mai multe segmente ale vieţii de familie, printre care menţionăm rolul copiilor în familie, relaţiile sexuale, beneficiile pe care bărbaţii şi femeile le au în căsătorie, conviețuirea etc. Rezultatele cercetării indică diferenţele de gen (bărbaţi/femei) în evaluarea miturilor propuse pentru analiză. THE MYTHS OF MARRIAGE IN MARITAL RELATIONSHIPS:  AN EMPIRICAL STUDY IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA The present article concerns the analysis of the marriage myths in marital couples in the Republic of Moldova. Myths in this study focus on several segments of family life, including the role of children in the family, sexual relationships, the benefits that men and women have in marriage, cohabitation, etc. Research results indicate gender differences (male/ female) in assessing myths proposed for analysis.