گزارش یک مورد حاملگی اکتوپیک در محل اسکار سزارین قبلی - ملیحه حسن زاده مفرد; الهام حسینی; مرجانه فرازستانیان; مهناز برومند (Mashhad University of Medical Sciences, 2015)
مقدمه: بارداری اکتوپیک در محل اسکار سزارین قبلی، نوعی حاملگی خارج رحمی است که بسیار نادر می باشد، اما به دلیل عوارض بالقوه خطرناکی که دارد، از اهمیت بسیاری برخوردار است. بیماران مبتلا به این عارضه معمولاً با درد شکمی یا خونریزی واژینال مراجعه می‌کنند. تشخیص معمولاً مشکل و توسط رادیولوژیست مجرب انجام می شود. در این مقاله به معرفی یک مورد حاملگی خارج رحمی در محل اسکار سزارین قبلی می پردازیم. معرفی بیمار: در این مطالعه بیمار، خانمی 36 ساله بود که با تشخیص حاملگی در محل اسکار سزارین قبلی به دلیل درد شکمی و خونریزی تحت عمل جراحی لاپاراتومی قرار گرفت و با توجه به تمایل بیمار به حفظ باروری، برداشت ساک حاملگی انجام و ترمیم میومتر در چند لایه انجام شد و خوشبختانه رحم حفظ شد. نتیجه گیری: با توجه به شیوع بالای بیماران با سابقه سزارین قبلی، تشخیص زودرس حاملگی در محل اسکار سزارین قبلی، بسیار مهم است و بهترین روش تشخیصی سونوگرافی ترانس واژینال می باشد. برحسب سن بارداری و شرایط بیمار، نوع درمان می تواند دارویی یا جراحی باشد.