حذف آنتی‌بیوتیک سیپروفلوکساسین از محلول‌های آبی با روش ازناسیون - علی اصغر نجف پور; امید نعمتی ثانی; حسین علیدادی; علی اکبر دهقان کنگ; سعید آزرمی محب سراج (Mashhad University of Medical Sciences, 2017)
زمینه و هدف: سیپروفلوکساسین، یکی از مهم‌ترین آنتی‌بیوتیک‌های سنتتیک و از گروه فلوروکوئینولون می‌باشد که کاربرد گسترده‌ای در پزشکی و دامپزشکی دارد. حضور اتم فلوئور در ترکیب آن باعث ایجاد ثبات و پایداری شده است. اخیراً از ازن برای تصفیه فاضلاب، کنترل بو و حذف ترکیبات آلی مقاوم استفاده میشود. ازن از طریق اکسیداسیون مستقیم و یا مکانیسم واکنش‌های زنجیره‌ای که منجر به تولید رادیکال‌های هیدروکسیل آزاد می‌شود، عمل میکند. مطالعه حاضر با هدف تعیین کارایی فرآیند ازناسیون در حذف آنتی‌بیوتیک سیپروفلوکساسین از محیط های آبی انجام شد. مواد و روش‌ها:در این مطالعه تجربی ابتدا غلظت ازن تولیدی ژنراتور به روش یدومتریک تعیین گردید. پارامترهای مورد مطالعه در فرآیند شامل: سیپروفلوکساسین با غلظت 50-10 mg/L  تا 50، pH 3 تا 12، مدت زمان واکنش min 60 و میزان ازن برابر 1/4mg/L.min  در راکتور نیمه منقطع انجام شد. غلظت باقی‌مانده سیپروفلوکساسین در نمونه ها با استفاده از دستگاه HPLC سنجش شد. یافته‌ها:در شرایط بهینه شامل pH برابر 12، میزان ازن 1/4mg/L.min  و غلظت اولیه آنتی‌بیوتیک برابر با 10mg/L ، فرآیند ازناسیون قادر بود 94/6 درصد از آنتی‌بیوتیک سیپروفلوکساسین را حذف نماید. نتیجه‌گیری: ازناسیون میتواند یک روش مؤثر در حذف آنتی‌بیوتیک سیپروفلوکساسین از محلولهای آبی باشد.