Istoricul cercetării la catedra de tehnologie a medicamentelor. - Eugen Diug (Academy of Sciences of Moldova, 2020)
Pe parcursul a 50 de ani de activitate în cadrul USMF "Nicolae Testemițanu" cercetările au fost axate la tema "Optimizarea compoziţiei, elaborarea tehnologiei şi studiul biofarmaceutic al unor forme farmaceutice solide şi semisolide". Datorită colaborărilor interdisciplinare, fiind conducător științific au fost susținute 10 teze de dr. șt. farm., și 1 teză de dr. hab. șt. farm.; coautor la 16 brevete de invenție, 2 manuale, 5 compendii; 2 capitole în tratat de specialitate; un dicționar de specialitate. Au fost publicate 108 articole științifice, 87 teze de referate şi comunicări științifice.