Особливості розвитку фізичних якостей у школярів із депривацією слуху - Світлана Петрівна Демчук (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2015)
Актуальність роботи визначається необхідністю одержання й систематизування інформації з віково-статевими закономірностями та особливостями розвитку фізичних якостей у школярів із депривацією слуху. Завдання дослідження - вивчити особливості розвитку фізичного стану школярів із депривацією слуху. Темпи розвитку фізичних якостей у дітей із депривацією слуху з віком усе більше відстають від темпу розвитку в здорових однолітків. Особливості розвитку рухів у дітей із депривацією слуху пов'язані з комплексом причин, при цьому кожна з них може домінувати в різних випадках індивідуально.