Оцінка здоров'я та фізичного стану дітей молодшого шкільного віку - Ірина Калиниченко (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2017)
Проведено аналіз фізичного стану дітей молодшого шкільного віку. Встановлено негативну тенденцію змін стану здоров'я, фізичного розвитку, неспецифічної резистентності школярів. Запропоновано впровадження оздоровчих заходів у навчальний процес з метою зміцнення здоров'я дітей.