Вплив занять фітбол-аеробікою на рівень фізичної підготовленості старшокласниць - Людмила Олексіївна Чеханюк (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
У статті доведено, що фітбол-аеробіка, будучи інноваційним видом оздоровчої фізичної культури, володіє специфічними особливостями, великою різноманітністю засобів і має можливість їх багатофункціонального використання з метою зміцнення фізичного здоров'я, підвищення рівня фізичного стану й фізичної підготовленості тих, що займаються. Заняття фітболом користуються популярністю серед учнівської молоді та доступні для людей різного віку.